Obligaties kopen

Obligaties kopen is voor veel mensen geen dagelijkse bezigheid. U heeft vast al verschillende malen over obligaties kopen gelezen. En u weet dat u geld kunt verdienen met obligaties kopen. Maar wat zijn obligaties nu eigenlijk precies en wat kunt u er mee doen?

Wat zijn obligaties?

Obligaties zijn schuldbewijzen waarmee een obligatiehouder kan aantonen dat hij een bepaald bedrag voor een bepaalde tijd aan een onderneming heeft uitgeleend. De uitgifte van een obligatie wordt ook wel emissie genoemd. Dit gebeurt op de primaire vermogensmarkt. De bank of broker is meestal de bemiddelaar tijdens obligaties kopen. Daarnaast vindt de handel van obligaties plaats op de secundaire vermogensmarkt. De koers wordt bepaald door vraag en aanbod. Het rendement van een obligatie, is de rente die een onderneming over de schuld moet betalen. Die rente wordt ook wel couponrente genoemd. Een obligatie heeft meestal een looptijd van twee jaar of meer.

Obligaties kopen of op een andere manier beleggen?

In onderstaand overzicht kunt u gratis en vrijblijvend informatie aanvragen:

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie
Freestoxx obligaties Start met gratis beleggen. Met de broker Freestoxx betaal je € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen (NYSE & NASDAQ) en Opties. Ook betaal je geen inactiviteitskosten, wisselkoerskosten of maandelijkse kosten.
Bekijk de mogelijkheden >
Probeer gratis met een demo account
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Trade Republic obligaties Beleggen voor de lange termijn? Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Combineer Beleggen en Sparen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO obligaties DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om zelf te beleggen in obligaties, aandelen en meer.
Open gratis een rekening en profiteer van de vele mogelijkheden >
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in obligaties ( mogelijk in combinatie met aandelen) met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Eenvoudig je geld laten beleggen door de specialisten van Centraal Beheer: een prima alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Voordelen van obligaties kopen

Obligaties kopen kent vele voordelen. U kunt er namelijk een hoop geld mee verdienen. Het is bijvoorbeeld veel minder risicovol dan het beleggen in aandelen. Obligaties kopen heeft als voordeel dat het rendement niet afhankelijk is van het bedrijfsresultaat. U heeft dus gegarandeerd resultaat bij obligaties kopen, behalve wanneer een bedrijf failliet gaat en het niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Meestal zijn obligaties genoteerd bij de beurs en dus ook verhandelbaar. Daardoor ontstaat koersontwikkeling en wordt een obligatie meer of minder waard. Obligaties kopen is dus zeker niet zonder risico.

Mogelijkheden voor obligaties kopen

Obligaties kopen kunt op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld bij uw bank, of een bedrijf dat daarin is gespecialiseerd. U koopt daarmee op de beurs een obligatie van een bedrijf naar keuze. Obligaties kopen kan echter ook internationaal. Het is net wat u zelf wilt. Obligaties kopen kan dus zeker winstgevend resultaat opleveren!

Alles over Obligaties