Obligatierating

Om de risico’s van een uitgever van obligaties mede te bepalen zijn er verschillende bureaus die op basis van verschillende factoren een waardering geven, een obligatierating.

Grootste ratingbureaus
Een obligatierating wordt verschillende beoordelaars berekend en toegekend, waardoor er soms verschillen op kunnen treden. De grootste bureaus die zich hier mee bezig houden zijn Fitch, Standard & Poors en Moody’s, waarvan de laatste de grootste speler is. Deze bureaus kijken goed naar de achterliggende structuren van de bedrijven of landen. Op basis daarvan bepalen ze of het veilig is om een bepaalde obligatie aan te kopen, of dat er juist risico mee gemoeid is. Op die manier berekenen ze de obligatierating die er gegeven zal worden, die u vervolgens kunt gebruiken om gemakkelijk te bepalen hoeveel risico u met een bepaalde investering loopt.

Risicoprofiel van de obligatie
Met behulp van de obligatierating is het dus gemakkelijker om het risico in te schatten dat u zal lopen wanneer u investeert. Zo is het mogelijk om een portefeuille van obligaties of zelfs andere investeringsvormen samen te stellen met meer en minder risicovolle elementen. Daarnaast kunt u met behulp van de rating op zoek gaan naar een obligatie die goed past bij de manier waarop u graag wilt investeren. Wat dat betreft kan een obligatierating er op een relatief gemakkelijke manier voor zorgen dat u een hoop informatie tot uw beschikking krijgt.

Beleggen? Brokers en beleggingstips op een rij

Vraag gratis en vrijblijvend informatie of maak een account aan:

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  


Flatex
Nieuw in Nederland: Flatex: beleggen zonder transactiekosten! Zeer populair in Duitsland en nu ook in Nederland mogelijk voor het beleggen in obligaties, aandelen en meer.Open nu een rekening en start met beleggen zonder transactiekosten!
Open gratis een rekening bij deze populaire broker

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO obligaties DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om zelf te beleggen.
Open gratis een rekening en profiteer van de vele mogelijkheden >
Nu Gratis rekening openen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Je geld laten beleggen in obligaties, aandelen, vastgoedbedrijven en geldmarkten? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen lage kosten. Binck Forward belegt alleen in indexfondsen en niet in individuele aandelen en obligaties. Dat zorgt voor stabielere rendementen.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Broker Binck

Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Eenvoudig je geld laten beleggen door de specialisten van Centraal Beheer: een prima alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Alles over Obligaties