Bedrijfsobligaties

Bedrijfsobligaties kunnen een mooie mogelijkheid geven om uw beleggingsportefeuille uit te breiden of te voorzien van spreiding.

Veel bedrijven geven obligaties uit om geld aan te trekken voor bijvoorbeeld investeringen. De werking van een bedrijfsobligatie is over het algemeen niet anders dan een staatsobligatie, u leent voor een bepaalde periode geld uit aan een bedrijf, dat bedrijf vergoedt u periodiek een rente en aan het einde van uw looptijd krijgt u uw uitgeleende geld weer terug. Er zijn echter verschillende varianten van aflossing en/of rentevergoeding, het raadplegen van de prospectus of u goed laten voorlichten is altijd raadzaam.

Beleggen? Overzicht van brokers en beleggingstips

Vraag gratis en vrijblijvend informatie of maak een account aan:

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  


Flatex
Nieuw in Nederland: Flatex: beleggen zonder transactiekosten! Zeer populair in Duitsland en nu ook in Nederland mogelijk voor het beleggen in obligaties, aandelen en meer.Open nu een rekening en start met beleggen zonder transactiekosten!
Open gratis een rekening bij deze populaire broker

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO obligaties DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om zelf te beleggen.
Open gratis een rekening en profiteer van de vele mogelijkheden >
Nu Gratis rekening openen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Je geld laten beleggen in obligaties, aandelen, vastgoedbedrijven en geldmarkten? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen lage kosten. Binck Forward belegt alleen in indexfondsen en niet in individuele aandelen en obligaties. Dat zorgt voor stabielere rendementen.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Broker Binck

Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Eenvoudig je geld laten beleggen door de specialisten van Centraal Beheer: een prima alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Rendement bedrijfsobligaties
Over het algemeen ligt de couponrente van bedrijfsobligaties wat hoger dan bij staatsobligaties het geval is. Geld lenen aan een bedrijf is immers vaak risicovoller dan aan een overheid, sommige landen buiten beschouwing gelaten.

Bedrijfsobligaties bieden u de mogelijkheid om bedrijven geld te lenen en op die manier een mooi rendement te gaan maken. De laatste maanden en jaren zijn de rendementen op deze obligaties aardig opgelopen, waardoor het interessant is om er eens nader naar te kijken.

Investmest-grade bedrijfsobligaties
Het is vooral interessant om te kijken naar de zogenaamde ‘investment-grade’ bedrijfsobligaties. dit zijn obligaties die worden uitgegeven door bedrijven van de beste kwaliteit, volgens de ratingbureaus. Over het algemeen liggen de rendementen op deze exemplaren zeer laag, waardoor sommige beleggers er niet voor kiezen hierin te investeren. Nu het voor veel bedrijven lastig is om geld te lenen zijn de vergoedingen echter omhoog gegaan en is het wel degelijk mogelijk om een mooi rendement te maken met deze bedrijfsobligaties.

Risico’s van bedrijfsobligaties
Zoals gezegd is het risico van bedrijfsobligaties wat groter dan bij staatsobligaties het geval is. Aan de andere kant is het risico minder groot dan wanneer u zou beleggen in de aandelen van het bedrijf, als obligatiehouder ben u schuldeiser die bij een eventueel faillissement meer vooraan in de rij staat dan een aandeelhouder.

Ook hierop zijn weer bepaalde uitzonderingen mogelijk, weer een reden om altijd de prospectus goed te lezen of u te voorzien van voldoende informatie om de betreffende bedrijfsobligatie goed te begrijpen.

Alles over Obligaties