Converteerbare Obligatie

Converteerbare obligaties zijn obligaties waarbij u het recht heeft om de obligaties om te wisselen in aandelen. Een converteerbare obligatie wordt ook wel convertibles genoemd.

Reguliere obligaties vergoeden doorgaans een vaste couponrente omdat u de uitgever een lening verstrekt, aan het einde van de looptijd krijgt u uw geld weer terug. Dit geld ook voor de converteerbare obligatie, alleen heeft u daarnaast de mogelijk om de obligatie om te zetten naar aandelen, vaak wel tegen een vooraf afgesproken prijs en aantal.Deze obligatiesoort kan een mooie aanvulling zijn in uw portefeuille. Zeker als u interesse heeft in de aandelen van een bepaald bedrijf dat ook converteerbare obligaties uitgeeft. Op deze manier kan dit een mooie kans zijn om met minder risico al dan niet tot aankoop van het aandeel over te gaan.

Obligaties kopen of op een andere manier beleggen?

In onderstaand overzicht kunt u gratis en vrijblijvend informatie aanvragen:

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie
Freestoxx obligaties Start met gratis beleggen. Met de broker Freestoxx betaal je € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen (NYSE & NASDAQ) en Opties. Ook betaal je geen inactiviteitskosten, wisselkoerskosten of maandelijkse kosten.
Bekijk de mogelijkheden >
Probeer gratis met een demo account
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Trade Republic obligaties Beleggen voor de lange termijn? Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Combineer Beleggen en Sparen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO obligaties DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om zelf te beleggen in obligaties, aandelen en meer.
Open gratis een rekening en profiteer van de vele mogelijkheden >
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in obligaties ( mogelijk in combinatie met aandelen) met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Eenvoudig je geld laten beleggen door de specialisten van Centraal Beheer: een prima alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Rendement & risico’s van een converteerbare obligatie

Bij converteerbare obligaties heeft u de voordelen van een obligaties, vaste rente en de (relatieve) zekerheid dat u aan het einde van de looptijd uw geld terug krijgt plus de kans dat u goedkoop aandelen kunt kopen als de aandelenkoers oploopt. Daar staat echter tegenover dat de couponrente doorgaans lager is dan bij de reguliere variant.

Daarnaast is, net als bij andere obligaties die beursgenoteerd zijn, er sprake is van koersvorming. Zeker bij tussentijds verkopen op lagere koers dan waarvoor u heeft aangekocht kan vervelende verliezen met zich meebrengen.

De uitgever van de obligatie kan failliet gaan, het is daarom raadzaam om zelf voldoende informatie te verzamelen over de uitgever en, indien mogelijk, de oordelen van ratingbureaus na te gaan. Dit kan wellicht verrassingen voorkomen.

Converteerbare obligaties kopen

De aanschaf van converteerbare obligaties kan via uw broker, in Nederland is de markt van converteerbare obligaties echter niet heel groot waardoor de handel soms “dun” is. In welke obligaties u kunt handelen is afhankelijk van uw broker, de verschillen zijn erg groot qua beurzenaanbod. Daarnaast dient u rekening te houden met transactiekosten en bewaarloon dat in rekening wordt gebracht.

Alles over Obligaties