Beurskoersen

Beurskoersen

Obligaties hebben altijd bepaalde beurskoersen. Beurskoersen zijn prijzen die, zoals de naam al zegt, op een beurs tot stand komen. Deze beurskoersen wijken vrijwel altijd af van de nominale waarden van obligaties. Beurskoersen kunnen van dag tot dag flink variëren en wordt constant gemeten en bijgehouden aan de hand van momentopnames. Beurskoersen hebben invloed op de koers van onder andere obligaties en aandelen. Met name in tijden van economische crisis kunnen beurskoersen per dag flink wijzigen.

Belang beurskoersen

Wanneer u wilt beleggen in obligaties is het van zeer groot belang dat u de beurskoersen volgt. Vooral in deze tijden van economische onzekerheid is het belangrijk dat obligaties op het juiste moment worden ingekocht (en worden verkocht). De aankoop van obligaties brengt natuurlijk altijd een aantal risico’s met zich mee, maar vooral in deze tijd moet u extra waken voor risico’s. Zo is het onzeker hoe lang de economische crisis nog zal aanhouden en of bedrijven hun hoofd wel boven water weten te houden.
Toch kunnen er ook grote voordelen aan wanneer u in deze tijd obligaties aankoop, nu de beurskoers veelal laag dan gemiddeld ligt. Wanneer nu obligaties worden aangekocht, kan dit leiden an leiden tot grote winsten in tijden van economische vooruitgang en goede resultaten van de betreffende bedrijven.
De constant inspelen op veranderingen van beurskoersen en daarbij ook kijken naar veranderingen in de economische situatie en situatie per betreffend bedrijf is dus erg belangrijk in het kader van de aan- en verkoop van obligaties.

Beurskoersen bijhouden
Het mag dus duidelijk zijn dat het volgen van de koersen erg belangrijk is om een verantwoorde beslissing te maken met betrekking tot het al dan niet aan- of verkopen van obligaties. Voor een altijd actuele stand van de beurskoersen zijn er een aantal websites. Daarnaast zijn de beurskoersen ook zichtbaar op de websites en tools die brokers aanbieden. Wilt u weten welke broker de beste beurskoersen biedt? We raden dan aan om informatie van brokers op te vragen.

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie
Freestoxx obligaties Start met gratis beleggen. Met de broker Freestoxx betaal je € 0,- commissie voor Amerikaanse aandelen (NYSE & NASDAQ) en Opties. Ook betaal je geen inactiviteitskosten, wisselkoerskosten of maandelijkse kosten.
Bekijk de mogelijkheden >
Probeer gratis met een demo account
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Trade Republic obligaties Beleggen voor de lange termijn? Bouw vermogen door gratis periodiek te beleggen: beleg in aandelen, of ETF’s, en profiteer van groei op de lange termijn. Kies uit duizenden aandelen en ETF's. Verdien 2% per jaar rente op je onbelegd saldo!
Ontdek de voordelen en open gratis een account >
Combineer Beleggen en Sparen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO obligaties DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om zelf te beleggen in obligaties, aandelen en meer.
Open gratis een rekening en profiteer van de vele mogelijkheden >
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct startenMeer info >
Laten Beleggen door Brand New Day
Brand New Day: laat je geld eenvoudig beleggen in obligaties ( mogelijk in combinatie met aandelen) met belastingvoordeel! Kies eenmalig je gewenste rendement en risico en laat de specialisten het werk doen. Zeer lage kosten en geen ervaring nodig.Open nu gratis een beleggersrekening
Open gratis een rekening

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Eenvoudig je geld laten beleggen door de specialisten van Centraal Beheer: een prima alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.
Alles over Obligaties