Beurskoersen

Beurskoersen

Obligaties hebben altijd bepaalde beurskoersen. Beurskoersen zijn prijzen die, zoals de naam al zegt, op een beurs tot stand komen. Deze beurskoersen wijken vrijwel altijd af van de nominale waarden van obligaties. Beurskoersen kunnen van dag tot dag flink variëren en wordt constant gemeten en bijgehouden aan de hand van momentopnames. Beurskoersen hebben invloed op de koers van onder andere obligaties en aandelen. Met name in tijden van economische crisis kunnen beurskoersen per dag flink wijzigen.

Belang beurskoersen

Wanneer u wilt beleggen in obligaties is het van zeer groot belang dat u de beurskoersen volgt. Vooral in deze tijden van economische onzekerheid is het belangrijk dat obligaties op het juiste moment worden ingekocht (en worden verkocht). De aankoop van obligaties brengt natuurlijk altijd een aantal risico’s met zich mee, maar vooral in deze tijd moet u extra waken voor risico’s. Zo is het onzeker hoe lang de economische crisis nog zal aanhouden en of bedrijven hun hoofd wel boven water weten te houden.
Toch kunnen er ook grote voordelen aan wanneer u in deze tijd obligaties aankoop, nu de beurskoers veelal laag dan gemiddeld ligt. Wanneer nu obligaties worden aangekocht, kan dit leiden an leiden tot grote winsten in tijden van economische vooruitgang en goede resultaten van de betreffende bedrijven.
De constant inspelen op veranderingen van beurskoersen en daarbij ook kijken naar veranderingen in de economische situatie en situatie per betreffend bedrijf is dus erg belangrijk in het kader van de aan- en verkoop van obligaties.

Beurskoersen bijhouden
Het mag dus duidelijk zijn dat het volgen van de koersen erg belangrijk is om een verantwoorde beslissing te maken met betrekking tot het al dan niet aan- of verkopen van obligaties. Voor een altijd actuele stand van de beurskoersen zijn er een aantal websites. Daarnaast zijn de beurskoersen ook zichtbaar op de websites en tools die brokers aanbieden. Wilt u weten welke broker de beste beurskoersen biedt? We raden dan aan om informatie van brokers op te vragen.

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  


Flatex
Nieuw in Nederland: Flatex: beleggen zonder transactiekosten! Zeer populair in Duitsland en nu ook in Nederland mogelijk voor het beleggen in obligaties, aandelen en meer.Open nu een rekening en start met beleggen zonder transactiekosten!
Open gratis een rekening bij deze populaire broker

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO obligaties DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om zelf te beleggen.
Open gratis een rekening en profiteer van de vele mogelijkheden >
Nu Gratis rekening openen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Je geld laten beleggen in obligaties, aandelen, vastgoedbedrijven en geldmarkten? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen lage kosten. Binck Forward belegt alleen in indexfondsen en niet in individuele aandelen en obligaties. Dat zorgt voor stabielere rendementen.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Broker Binck

Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Eenvoudig je geld laten beleggen door de specialisten van Centraal Beheer: een prima alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Alles over Obligaties