Beleggen

Beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en opties

Beleggen in aandelen en obligaties levert in historisch perspectief gezien hoge rendementen op. Met de spaarrente maar net boven de 2%, een stevige inflatie en de vermogensbelasting staat u vermogen al snel sterk onder druk. Historische rendementen op aandelen en obligaties liggen aanmerkelijk hoger en beleggen is dan een aantrekkelijk alternatief.

Beleggen en winst maken

Door te beleggen in obligaties, aandelen of afgeleide producten kunt u winst maken door koersstijging van de onderliggende waarde of door het eventuele dividend of rente die wordt betaald. De rente of dividend die betaald wordt is afhankelijk van het specifieke product dat u kiest om in te beleggen.

Starten met beleggen?

Bent u benieuwd of beleggen interessant voor u is? Of wilt u er meer over leren? Vraag dan eens een vrijblijvend pakket aan bij de verschillende brokers. Of maak een gratis account aan.

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  


Flatex
Nieuw in Nederland: Flatex: beleggen zonder transactiekosten! Zeer populair in Duitsland en nu ook in Nederland mogelijk voor het beleggen in obligaties, aandelen en meer.Open nu een rekening en start met beleggen zonder transactiekosten!
Open gratis een rekening bij deze populaire broker

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO obligaties DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om zelf te beleggen.
Open gratis een rekening en profiteer van de vele mogelijkheden >
Nu Gratis rekening openen >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Je geld laten beleggen in obligaties, aandelen, vastgoedbedrijven en geldmarkten? Dat kan al vanaf € 10,- met Binck Forward. Het is mogelijk om heel doelgericht te beleggen tegen lage kosten. Binck Forward belegt alleen in indexfondsen en niet in individuele aandelen en obligaties. Dat zorgt voor stabielere rendementen.
Start in 5 minuten!
Open Gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Broker Binck

Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Eenvoudig je geld laten beleggen door de specialisten van Centraal Beheer: een prima alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen!
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Beleggen op uw manier

Iedereen kan beleggen op een manier die bij hem of haar past. U kunt kiezen welke risico’s u bereid bent te lopen of welke rendementen u wilt nastreven. Beleggen kan door te kiezen voor specifieke waardepapieren of door te beleggen in beleggingsfondsen, obligatiefondsen of afgeleide producten zoals opties. De keuze die het beste bij past is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, de kostenstructuur van uw broker en uw persoonlijke financiële situatie.

Verschillende activa

Beleggingsobjecten waarin particulieren relatief gemakkelijk kunnen beleggen zijn: aandelen, beleggingsfondsen, obligaties en opties. Voor beleggers met een bescheiden kapitaal zijn beleggingsfondsen over het algemeen genomen interessant. Het is makkelijker een goede spreiding aan te brengen in uw portfolio en de kosten kunnen gunstig afsteken bij het aankopen van individuele stukken. Voor middelgrote tot grote vermogens zijn specifieke waardepapieren ook een goede mogelijkheid. Voor grote vermogens worden beleggingsfondsen qua kostenstructuur relatief minder aantrekkelijk.
Beleggen in opties(afgeleide instrumenten) is over het algemeen geschikter voor ervaren beleggers. Opties bieden bijna oneindig veel mogelijkheden. Het is mogelijk dit instrument te gebruiken om uw risico en daarmee kans op eventuele winst uit beleggen omhoog te schroeven maar het is ook mogelijk opties te gebruiken om uw beleggingsprofiel juist defensiever in te richten.

Alles over Obligaties